Velkommen till edufy.dk!

Velkommen till edufy.dk!

Så enkelt er det

1. Vælg materiale

Angiv, hvor mange eksemplarer du ønsker af et materiale, og læg materialet i din indkøbsvogn.

2. Afgiv ordre

Når du har bestilt alle de artikler, du ønsker, skal du gå til din indkøbsvogn øverst til højre på skærmen.

3. Log ind

For at gennemføre ordren skal du logge ind, hvis du allerede er medlem, eller klikke på "Bliv medlem" og udfylde din leveringsadresse.

4. Bestil

Gennemfør din bestilling – du modtager den i løbet af et par dage. Helt uden omkostninger.

Vælg Emne/Tema

Vælg årskursus

Det siger lærerne

I Sverige har vi eksisteret siden 2003 og der er mange grunde til, at lærere der vælger at bestille undervisningsmateriale fra utbudet.se. Nogle bruger det til at illustrere indholdet i lærebøgerne. Andre bruger det som diskussionsgrundlag eller som sammenligningsmateriale. Andre igen bruger det som springbræt til et nyt emne. Vi har talt med nogle lærere for at høre, hvorfor de bestiller materiale.

Hej Björn!

Hvorfor bestiller en lærerstuderende som dig materiale fra utbudet.se?

– Det har været en god måde at forberede mig på mit kommende hverv. Jeg har blandt andet brugt materialet, når jeg har været ude i praktik.

Regner du med, at du vil benytte tjenesten i fremtiden?

– Ja, jeg ser primært tre forskellige anvendelsesmuligheder for materialet på utbudet.se: For det første er det et glimrende udgangspunkt for traditionel undervisning og projektarbejde. For det andet kan det være praktisk at have materiale til ekstra opgaver til de mere dygtige elever, der hurtigt er færdige og har brug for nye udfordringer. For det tredje er der rigtig meget, kan selv kan fordybe sig i.

Kan du komme med nogle konkrete tips?

– Man kan lade eleverne læse en debatartikel parallelt med en brochure fra en interesseorganisation. Det vil efterfølgende give grobund for en diskussion i klasselokalet. Det er nemt og gratis at bestille fra Utbudet og få materiale med nye indgangsvinkler i undervisningen.

(Björn Sjögren, Högskolan i Halmstad)

 

Hej Mariolina!

Hvorfor bruger du utbudet.se?

– Jeg underviser i psykologi og psykosocial orientering. Materialet på utbudet.se fungerer som et godt link mellem teori og virkelighed. Der er tale om lethåndterlige tekster med en klar tilknytning til det virkelige liv, som adskiller sig fra de nogle gange alt for teoretiske skolebøger. Samtidig går materialet fra utbudet.se mere i dybden end nogle af vores artikler er i stand til.

Hvordan bruger du materialet?

– Vi har brugt det både som temagrundlag og til selvstudier.

Hvad synes dine elever om de materiale, du har bestilt?

– Eleverne sætter pris på muligheden for at anvende andre kilder end blot hovedbogen. Derudover er det positivt, at jeg har kunnet bestille klassesæt, så eleverne slipper for at skulle deles om materialet og kan arbejde i deres eget tempo.

(Mariolina Werner, Huddinge gymnasium)

 

Hej Margaretha!

Hvad synes du om utbudet.se?

– Utbudet.se lever virkelig op til sit navn. Tjenesten giver os lærere gratis adgang til et bredt udvalg af informativt og aktuelt materiale, der kan bruges på flere måder. Jeg har bestilt brochurer både som udgangspunkt for elevprojekter og som kompetenceudvikling for mig selv og mine kollegaer.

Kan du komme med nogle eksempler på, hvad du som tekstillærer har bestilt?

– Da mine elever i 9. klasse spurgte om tekstil- og designuddannelser efter folkeskolen bestilte jeg kataloger fra utbudet.se . Jeg har også bestilt brochurer om miljø til nogle elever, som skrev en opgave om disse spørgsmål inden for tekstilindustrien.

Hvad sætter du mest pris på ved utbudet.se?

– At der findes så bredt et udvalg af emner at vælge imellem, og at bestillingen sker helt på mine betingelser. Tjenesten er helt gratis, og der er ingen reklamer i den.

Har du nogle tips til andre lærere?

– Mit tips til andre lærere er at gå ind på utbudet.se med et åbent sind, for der er rigtig meget spændende undervisningsmateriale at finde, selvom det måske ikke direkte målrettet dit fagområde. Men nogle gange skal man være hurtig med at bestille, for populære materialer kan godt være ›udsolgt‹. Derfor går jeg regelmæssigt ind på sitet for at bestille nye materialer, der interesserer mig.

(Margaretha Hansson, Skärlagskolan , årgang 1-6 og Tomtaklintskolan, årgang 7-9)

 

Hej Eva!

Hvorfor bruger du utbudet.se?

– Her kan jeg finde dugfrisk materiale med information, jeg ikke kunne få gennem lærebøgerne. Materialet er skrevet af eksperter på forskellige områder og indholdet er som oftest pakket ind i et praktisk format.

Kan du komme med eksempler på, hvordan du har brugt materialet i undervisningen?

– Et af de materialer, eleverne var rigtig glade for, var et terningespil fra Svenskt Näringsliv, om hvordan det er at drive en virksomhed. Jeg havde indrettet undervisningen omkring spillet i et par uger og sluttede af med at uddele præmier til de elever, der havde haft størst succes med deres virksomhed. Det spil fangede virkelig elevernes interesse.

Har du nogle tips til nye brugere af sitet?

– Bestil ofte, for populære materialer bliver hurtigt udsolgt. Derfor er det en god idé at gennemtænke sit mål med undervisningen, så man kan forudse, hvilke materialer der kan blive brug for senere i semesteret.

Hvad er det bedste ved utbudet.se?

– Det store alsidige udvalg, den lette tilgængelighed og at det er helt gratis.

(Eva Svensson, Laröds skole)

Tilbage til produkterne